Games kopen
Het aanbod aan games breidt bijna met de dag uit. Zoveel keuze op de markt, hoe kies je de juiste game? En het genre? Welke spellen spelen je vrienden? Kan het online? Wat is er nog meer verkrijgbaar? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf stelt bij het uitzoeken van een game.
Een lastige keuze
Het woord game komt uit het Engels natuurlijk. Gamen is tegenwoordig zo populair dat ook onze taal meeverandert met het gamen. Mensen die gamen worden gamers genoemd, en gamers hebben soms zelfs bepaalde woorden die ze gebruiken om te communiceren. Dit kan ook per spel weer anders zijn.
Meestal begint het kopen van een game bij het uitzoeken van een console. Wat is jouw favoriet? Nintendo, Playstation, Xbox, etc. Er zijn ontzettend veel soorten consoles. Elk bedrijf heeft zijn eigen spellen, en controller vorm. En dan daarna nog het assortiment aan games om uit te kiezen.
Welke winkel?
De populairste winkels op het gebied van games zijn over het algemeen de winkels van Game Mania, Gameshop, de Amerikaanse winkel Gamestop, en CeX. Deze winkels hebben locaties door het hele land, of zelfs over de hele wereld. Ook heb je kleine winkels die zich specialiseren in retro games en consoles. Ook bij boekhandels vind je vaak games. Elke game keten heeft ook een website. Hier kan je het volledige assortiment bestellen.
De prijzen
Dan heb je ook nog de prijs van een game. Hoe nieuwer het spel, hoe duurder het meestal is. Dit komt natuurlijk door de belangstelling voor het uitkomen van de game, en de nieuwe technologieën die misschien worden toegepast bij de games. De prijzen verschillen ook nog per console. Meestal zijn de nieuwste spellen rond de 6o euro, en dit geldt meestal voor de meeste consoles die het nieuwe spel uitbrengen.
Geef een game een tweede leven
Ook is er een mogelijkheid om bij de meeste game gerelateerde winkels tweedehands games te kopen. Bijvoorbeeld bij Game Mania. Dit zijn dan gebruikte games die weer zijn gewist. Zo kan je een game spelen, zonder de nieuwprijs te betalen. Ook kan je bij de meeste game winkels punten sparen voor kortingen. Ook krijg je geld terug voor het inruilen van je tweedehands games. Dit is erg fijn als je bijvoorbeeld al een tijdje spaart voor een game.
Helemaal van nu
Wat het leuke is van een fysieke game winkel is dat je in deze winkels jong en oud samen vindt. Ook blijven ze bestaan in verband met klantenservice, of door hun ervaring in het advies geven over games! Zo voelt het vertrouwt om je games te halen bij een winkel, en is het altijd een groot plezier om fysiek door de games te kunnen kijken.