Als we het hebben over rpa dan hebben we het over het robotgestuurde procesautomatisering. Voor veel mensen is dit niet heel bekend, dit komt omdat het een branche is die best nieuw is. Tot gevolg dat steeds meer in bijvoorbeeld fabrieken en andere magazijn/ grote opslagplaatsen wordt gewerkt met robots. Het maken van deze robots zijn daarom ook erg handig, voor veel bedrijven kan het goed van toepassing komen. Zo kan het bijvoorbeeld veel tijd besparen, want tijd is geld zeggen ze. Deze techniek wordt veel toegepast in een automatiseringsbedrijven. Dit doen ze door gebruik te maken van een zogenaamde ‘software-robots’. Dan zal je jezelf misschien afvragen waar het nou precies gericht op is? Nou dat is simpel het is namelijk het automatiseren via de user interface, om zo een handmatig proces zo goed mogelijk te kunnen nabootsen. Hierbij moet je denken aan systemen dus niet echte robots die daadwerkelijk fysieke robots nadoen. 

Nieuwe mogelijkheden

Het belangrijke van rpa is dat het een snel groeiende markt is, dit geeft voor veel bedrijven een nieuwe kans om zo te groeien in een nieuwe markt. Het gaat zo snel vanwege dat de laatste paar jaar wordt gekeken en vooral gekeken door grote bedrijven hoe zij hun bedrijf goed mogelijk kunnen laten functioneren. Ook wordt er gekeken naar hoe het zo min mogelijk geld gaat kosten. Het is namelijk nogal een investering, maar als je 300 man in dienst hebt die je vervolgens door gebruikt van die machines niet meer hoeft te betalen telt het snel op.

Een voorbeeld wat het nou precies is, denk bijvoorbeeld aan een chatbot. Een robot software die je over de hele wereld kan verkopen aan bedrijven voor de online website. Dit zijn bots die jou vaak rechts onder in je beeld willen helpen als je vragen hebt. Dit zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te bellen waardoor die mensen ook niet meer hoeven om te nemen. Dit zorgt ervoor dat er bepaalde functies wegvallen. Dit kan voor de eigenaar erg handig zijn. In principe stelt het niks voor. Veel mensen kunnen leren hoe ze zelf z’n robot op hun website kunne zetten. Maar door alle technologieën erachter is het nog veel complexer om een goede werkende robot te laten functioneren. Dit geldt uiteraard niet voor chats alleen maar voor veel meer dan dat. Zo kan je denken aan systemen die de voorraad automatisch op peil houd waarvoor het zorgt dat je het niet meer met de hand hoeft te tellen. 

De bedoeling van de toekomst voor veel bedrijven is dat zij steeds meer overgaan naar geautomatiseerde robots. Zowel in de technische kant als de automatiserende kant. Men verwacht ook dat robots veel dingen in de toekomst gaan overnemen.