Online spelen

Tegenwoordig is online gamen een groot deel van het spelen van games. Eerst was er bijna geen mogelijkheid om online te gaan. Online spelen gaat via je internet connectie. Op het begin waren de meeste online spellen die je in teamverband kon spelen Shooters. Dit zijn spellen zoals Payday, Counter-strike, Call of Duty, Borderlands, Halo, en Destiny. Tegenwoordig kan ook op elke console online gespeeld worden.

Halverwege de jaren 90 werd internet toegankelijker voor iedereen, en werd het ook commercieel ingezet. Hierdoor begonnen mensen in de game wereld te experimenteren met online games.  Legends of Future Past is één van de eerste online games die werd aangeboden op het internet. Je kon dit spel spelen voor $6,00 per uur. Dankzij dit spel werden er steeds meer online games gemaakt. Het begin dus!

Apps

Online spelen gaat over je internetverbinding, en je bent verbonden met spraak of chat via verschillende gaming chat apps. Bijvoorbeeld Teamspeak of Discord. In deze app maak je een chat met vrienden en kan je samen overleggen en praten terwijl je de game speelt. Dit kan met je headset of in de chat van de app zelf. De apps hebben meestal ook grappige functies zoals het afspelen van muziek terwijl je games speelt. Als je laptop een webcam heeft kan je ook elkaars gezicht zien. Dit is bijvoorbeeld leuk als je elkaar lang niet ziet.

Voor iedereen

Samen online gamen is natuurlijk veel leuker dan alleen. Zo kan je met elkaar afspreken om te gamen, en ben je niet alleen geweest die dag. Veel mensen gaan ook na bijvoorbeeld hun en werk een potje online spelen met vrienden in hun vrije tijd. Ook kan online gamen helpen tegen eenzaamheid onder mensen, maar kan het ook frustraties opleveren. Het is maar hoe je er mee om gaat. Nog steeds blijft online gamen voor ontzettend veel mensen een groot plezier.

Het plezier

Juist heel veel mensen kunnen met behulp van online gamen zichzelf zijn, en veel vrienden maken. Het gaat via servers waar je in zit via je internet. Hierdoor kan je bijvoorbeeld ineens gamen met iemand aan de andere kant van de wereld. Ook deel je snel interesses met elkaar als je samen die game speelt en aan de praat raakt.

Voor nieuwe consoles betaal je een jaarprijs om online te kunnen spelen. Ook heeft de console zelf de mogelijkheid om vrienden toe te voegen. Zoals bijvoorbeeld bij Playstation heb je het Playstation netwerk. Je kan ook via dit netwerk chatten. Gamen is een goede oplossing voor eenzaamheid, en gezonde competitie onder elkaar.