Glasvezel is niets meer en niets minder dan supersnel internet. In vergelijking met normaal internet is glasvezel tientallen keren sneller, natuurlijk afhankelijk van welke snelheid je voor internet afneemt bij jouw huidige provider. Alhoewel glasvezel internet eigenlijk nog vrij nieuw is, is op steeds meer plaatsen in Nederland een aansluiting op glasvezel mogelijk, en de providers zijn ook druk bezig om de rest van Nederland te voorzien van glasvezel. Op Internethunter.nl vind je de beste glasvezel-aanbiedingen. In deze blog lees je meer tips en informatie voor gamers.

Glasvezel ideaal voor online gamers

Wanneer je houdt van online gamen dan wil je een snelle en betrouwbare verbinding. Het is niet wenselijk wanneer jouw verbinding constant wegvalt. Hierdoor kan je niet lekker spelen en het is ook vervelend voor je medespelers. De kans is groot dat jij ook al gebruik kunt maken van “glas”. In juli 2020 lazen we dat de helft van de Nederlandse huishoudens toegang tot glasvezel heeft.

Is glasvezel bij mij beschikbaar?

Of deze nieuwe methode bij jou al beschikbaar is, kan je overigens heel simpel met een vergelijkingstool bekijken. Even je postcode en huisnummer invullen, en de tool bekijkt wat er precies op jouw adres mogelijk is. Is het nog niet beschikbaar, dan zijn er natuurlijk alternatieven, maar je kunt ook even contact opnemen met de provider waar jouw huidige abonnement loopt, om na te vragen wanneer glasvezelinternet op jouw adres mogelijk is, en dat zal ongetwijfeld niet al te lang meer duren. Op internethunter.nl zie je snel of glasvezel in Amsterdam, Rotterdam of een van de andere grote steden reeds beschikbaar is.

Waarom glasvezel?

Dat is een vraag die we nogal eens krijgen. Als je alleen maar wilt internetten, dan is een wat langzamere verbinding niet zo’n probleem. Maar als je een keer naar muziek wilt luisteren, online een film wilt kijken, of naar een aflevering van jouw favoriete serie, en je doet dat op een normale verbinding, dan weten we zeker dat je al snel wilt overstappen op een glasvezelverbinding.

  • Glasvezelverbindingen zijn gewoon supersnel, terwijl de langzamere verbindingen nog wel eens willen stotteren. Het beeld blijft dan tijdelijk stil staan, en je krijgt zo’n draaiend cirkeltje op je beeldscherm..
  • Met glasvezel heb je daar niet echt last meer van, natuurlijk wel weer afhankelijk van de daadwerkelijke snelheid die een dergelijke verbinding in jouw geval heeft. In principe kunnen glasvezelverbindingen tot 250 MB/s of zelfs wel tot 500 MB/s aan snelheid hebben.
  • Om een voorbeeld te geven van de werkelijke snelheid, als je een film wilt downloaden bij ADSL, dat is zeg maar normaal internet, dan ben je daar een aantal uren mee bezig. Bij glasvezelinternet (500 MB/s) slechts drie minuten.
  • Vanzelfsprekend is deze snelheid ook wel een stukje duurder dan lagere snelheden, maar het hangt natuurlijk ook af van datgene dat je zelf wilt. Snelheden van glasvezelinternet beginnen meestal bij 20, 30 of 40 MB/s. Daarmee kan je gewoon televisie kijken via de computer, en streams zullen niet stoppen of schokken.
  • Glasvezel is dus de perfecte manier als je veel grotere dingen wilt downloaden of films en streams wilt kijken of luisteren.

Samenvattend kunnen we stellen dat glasvezel sneller en betrouwbaarder is. Ook met het oog op de toekomst is het een verstandige keuze. We gaan in de toekomst steeds meer gebruik maken van internet. Hiervoor heb je een degelijke breedbandverbinding nodig. Glasvezel lijkt hiervoor op dit moment de beste keuze.