Preventief onderhoud staat ook voor preventive maintenance dit is een belangrijk begrip in het bedrijfsleven. Dit is een heel belangrijk begrip omdat het voor veel geld kan schelen voor een bepaald bedrijf Zo kan preventive maintenance veel geld schelen op bepaalde machines die je goed onderhoud. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld een fabriek die heel veel machines hebben staan. Deze machines kunnen natuurlijk kapot gaan en dit kan helaas heel veel geld kosten. Door middel van goede onderhoud toe te passen kan je ervoor zorgen dat je bijna geen geld kwijt bent aan een machine. Door goed onderhoud te plegen zorg je er ook voor dat de machines te allen tijde goed werken. En op deze manier kan je ervoor zorgen dat je bedrijf altijd laat draaien. 

Op deze manier staat nooit iets stil en kan je ervoor zorgen dat het geld binnen blijft komen. Maar je kan ook preventive maintenance toepassen op je eigen eigendommen. Zo kan je je auto af en toe goed onderhouden, op deze manier zorg je er ook voor dat hij bijvoorbeeld niet kapot gaat. Zo kan het handig zijn om soms de banden op te pompen of nieuwe olie in de auto te doen. Dit zijn allemaal dingen waarbij je preventief onderhoud kan plegen. Preventief onderhoud is in het algemeen dus heel erg belangrijk voor mensen die geld willen besparen. Door preventief onderhoud te plegen zorg je ervoor dat je er later meer profijt van hebt. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld onderhoud aan een gebouw pleegt zodat hij beter in staat blijft. Dit zijn allemaal dingen met winst en omzet als doel.

Onderhoud zelf of extern

Je kan natuurlijk het onderhoud zelf uitvoeren, maar het is hierbij wel belangrijk dat je weet hoe dit werkt. Hierbij kan je natuurlijk Google of op Youtube kijken naar eventuele instructies. Het is echter wel belangrijk dat je het onderhoud goed uitvoert. Anders heb je er nog steeds niks aan. Voor grote bedrijven is het belangrijk dat het onderhoud intern wordt gedaan door mensen met ervaring. Als er geen mensen zijn met ervaring kan er altijd gekeken worden naar een extern bedrijf met ervaring in het onderhoud wat jouw bedrijf ook echt nodig heeft.

Kiezen van een extern bedrijf

Het kiezen van een extern bedrijf kan belangrijk zijn en er moet goed gekeken worden naar de verschillen. Het kan zo zijn dat de verschillende bedrijven heel erg verschillen in de prijs of services. Daarom is het belangrijk dat er ook gekeken wordt naar de recensies die over een bedrijf worden gemaakt. Zo kan je kijken wat de vorige ervaringen waren van de mensen die dit bedrijf hebben ingehuurd voor werkzaamheden. Op deze manier kan je het dus controleren.