Je kind opvoeden is een vak apart. Je hebt alles doorstaan in het leven. Je bent geboren, hebt de basisschool, de middelbare school en een vervolgopleiding doorstaan. De liefde van je leven heb je gevonden, samen een baan gekregen en een huisje, boompje, beestje gecreƫerd. Jullie kindje is geboren en nu komen jullie voor de grootste uitdaging tot nu toe te staan; een kind opvoeden. Wij snappen dat dit lastig is en dat hier de nodige uitdagingen bij komen kijken. Moet je kind bijvoorbeeld het nieuwste speelgoed? Wij gaan je alles uitleggen over het opvoeden van een kind, inclusief dus aandacht besteden aan het nieuwste speelgoed.

Is het nieuwste speelgoed nodig?

Of het nieuwste speelgoed nodig is? Nee, maar het helpt wel enorm. Waarom dan? Nou, een kind leert door te spelen. Of het kind nu 4 jaar oud of 14 jaar oud is, spelenderwijs leren is de beste manier. Het nieuwste speelgoed kan hier een mooi steentje aan bijdragen, een grote rol spelen. Zo kan (dit hoeft niet per se zo te zijn) het nieuwste speelgoed ervoor zorgen dat een kind samen leert werken en spelen met andere kinderen. Ook kan dit resulteren in betere sociale vaardigheden, het leren praten, communiceren en delen. Daarnaast kan een kind hierdoor misschien wel makkelijker dingen leren. Bijvoorbeeld wanneer je het nieuwste speelgoed gebruikt om dingen te leren aan het kind. Als je iets kiest in een categorie die het kind interesseert, kan dit als resultaat hebben dat het kind maar al te graag leert. Op deze manier kan het nieuwste speelgoed bijdragen aan veel dingen in de opvoeding. Het is dus niet essentieel, maar het kan wel handig zijn.

Maakt het het kind niet verwend?

Veel mensen zijn bang dat hun kind verwend wordt als je hem of haar continu het nieuwste speelgoed geeft. Tuurlijk, deze mogelijkheid ligt altijd op de loer. Toch zal dit dan vooral liggen in de manier waarop je je kind voor de rest opvoedt. Als je hem of haar duidelijk maakt dat je dingen niet voor lief moet nemen, hem of haar klusjes laat doen en daar dus het nieuwe speelgoed in ruil voor krijgt en bijvoorbeeld het belang laat merken van dit speelgoed, maak je die kans al veel kleiner. Als je dit blijft doen en dus zorgt voor herhaling wat dit betreft, zal je kind niet zo snel verwend worden. Daarnaast hoef je geen duur speelgoed te kopen. Je kunt dit ook goed op budget doen en tweedehands speelgoed kopen. Zolang je geen nieuwe Ferrari koopt voor je kind, is de kans dat hij of zij verwend zal worden vrij klein.

Welk speelgoed?

Welk speelgoed je kiest van het nieuwste speelgoed, is helemaal aan je kind en aan jou. Als jullie samen die keuze maken, zal dit bijdragen aan een band. Tevens kun je wederom het belang benadrukken van dit speelgoed en hiermee bijdragen aan de opvoeding. Kies geschikt speelgoed dat leuk, duurzaam en leerzaam is; dit zorgt voor de beste resultaten.